Wie is Joëlle?

Interesse in de mens

Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd geweest in ‘de mens’. Wat beweegt de mens, wat zit er achter de mens, wat zit er in de mens verborgen… Dit gaf al vroeg de richting aan die ik in het leven zou lopen. Vriendinnen kwamen altijd al bij me voor een luisterend oor en advies. De keuze om psychologie te gaan studeren was dus niet zo’n rare keuze.

In mijn studie heb ik een hoop geleerd over stoornissen en diagnostiek (testen en vragenlijsten), dit heeft mij een goede basis meegegeven. De manier van vragen stellen, analyseren en observeren neem ik mee, in de loop van de jaren heb ik ook veel losgelaten en ben ik meer mijn eigen manier van werken vorm gaan geven en mijn intuïtie gaan volgen.

Daarbij benader ik iedereen van mens tot mens en daar passen diagnoses of protocollen niet bij.

Ervaring opdoen als psycholoog

Na mijn studie Psychologie in Groningen ben ik er een jaar alleen op uit getrokken, de wijde wereld in. In Midden- en Zuid-Amerika heb ik mooie tijden beleefd en veel geleerd over mijzelf. De andere cultuur daar vond ik fascinerend en het heeft geholpen mijn geest meer te openen en uit het oordelende hokjesdenken te blijven.

Ook snoof ik iets van de vrijheid op die je kan ervaren in jezelf wat voor mij naar meer smaakte.

Terug in Nederland ben ik begonnen als psycholoog in een neurofeedback  praktijk (innovatieve hersentraining gebaseerd op EEG) in Amsterdam, waarbij  ik veel ervaring heb mogen opdoen in motiverende gesprekstherapie, mindfulness en nieuwe alternatieve traumatherapieën. Het was werken in een ruimdenkende, inspirerende en vrije omgeving, wat heeft gemaakt dat ik mijn eigen stijl in therapie geven al snel leerde kennen en uitbouwen.

Eigen praktijk Psycholoog in Hilversum

Het begon te kriebelen na een paar jaar omdat ik me volledig wilde richten op therapie geven. Ik ben begonnen met freelancen en ben gaan werken bij twee praktijken, waar ik in vrijheid en zelfstandigheid cliënten mocht behandelen. Het was voor mij een mooie stap richting ‘een eigen praktijk’ wat mijn droom altijd is geweest. Na een tijdje voelde ik weer die kriebel en wist ik dat het tijd was om die droom te gaan verwezenlijken. Een eigen website waarbij ik de cliënten aantrek die volledig bij mij passen en vice versa, zodat ik kan doen waar ik goed in ben en wat ik graag wil:

Jou helpen om de verbinding met jezelf (weer) te krijgen en bij te staan in je bewustwordingsproces. Even meelopen en je ondersteunen en inspireren op je pad of samen jouw pad vinden en creëren.

Ik voel me vereerd en dankbaar dat ik anderen mag helpen en bijstaan in deze bijzondere reis die wij LEVEN noemen!

Bewustwordingsproces

Mijn eigen bewustwordingsproces is ook altijd aan de gang, ik vind het mooi en interessant om veel aan zelfreflectie te doen om zo mijn bewustzijn steeds maar te verruimen . Door mij bewust te worden van mijn eigen patronen en die los te laten kom ik steeds een stapje dichter bij mijn kern. Als een ui die je afpelt. Een levenslang proces waar ik steeds verder in kan groeien. En: hoe beter ik mijzelf ken, hoe beter ik jou ook weer kan helpen.

Naast psycholoog ben ik moeder van twee heerlijke kinderen: Kayan (4 jaar) en Lalinde (1 jaar). Met hen en mijn geliefde woon ik sinds ruim 3 jaar in Loosdrecht. Het moeder-zijn daagt me dagelijks op zoveel vlakken uit. Het leert me steeds meer om in het moment te blijven, te relativeren, geduld te hebben, grenzen aan te geven en bij mijn gevoel te blijven. Ik kan wel zeggen dat het me enorm verrijkt (terwijl het me zeker op momenten ook enorm frustreert 😉 ). Bovendien zorgt het voor meer levenservaring en een steeds helderdere visie op de mens, wat mijn werk weer ten goede komt.

Meer weten over mijn werkwijze?