Wat cliënten over mij zeggen

Cliënten schreven over hun ervaringen bij mij in therapie:

Sandra: “Ik kwam bij Joelle terrecht in een heftige periode vol verdriet door het overlijden van een familielid, een gebroken hart na een moeilijke liefde en problemen tijdens werk. Het werd me allemaal teveel. Joelle begreep mij, zag mij en hielp mij.
We hebben het elkaar niet gemakkelijk gemaakt. Maar de klik was er meteen. En die is ook gebleven. We konden alles bespreken en tegen elkaar zeggen tijdens de sessies. Dat is heel fijn.
Joelle heeft me veel geleerd en in een jaar tijd veel inzichten gegeven. En deelt ook eigen ervaringen als het nodig is, wat ik persoonlijk heel fijn en mooi vond.
Ik ben blij dat Joelle op mijn pad is gekomen in een periode dat ik haar echt hard nodig had.
Ze voelt dingen goed aan, is geduldig, kan goed luisteren en komt met interessante inzichten en sessies.
Ik heb wel eens letterlijk tegen haar gezegd: ‘Je hebt mij gered’ . En zo voelt het ook.
Joelle is letterlijk een tijdje met mij meegelopen en heeft mijn leven weer terug op de rails gezet. Daar ben ik haar dankbaar voor.”

Solenn: “Tijdens een moeilijke en zware periode waarbij ik niet meer wist hoe ik verder moest ben ik hulp gaan zoeken en kwam ik terecht bij Joëlle. Tijdens het introgesprek voelde ik mij meteen veilig en vertrouwd. Ik kreeg het gevoel dat ik mijn verhaal kon vertellen en dat er iemand echt naar mij luisterde. Alles wat er speelde en zelfs emoties van vroeger heb ik kunnen vertellen zonder oordelen te krijgen.
De sessies hebben mij geholpen beter naar mijzelf te kijken en dichter bij mijzelf te komen. Inzicht en bevestiging gekregen die soms hard en pijnlijk aankwam maar nodig waren om te beseffen waar het allemaal vandaan kwam. Hoewel sommige sessies zwaar waren was Joëlle er om mij er doorheen te helpen. Zonder haar weet ik niet waar ik nu had gestaan. De oprechtheid, rust en warmte die Joëlle uitstraalt hebben mij enorm geholpen. Terugdenkend aan de periode voor Joëlle waarbij ik mijzelf totaal kwijt was en denkend aan hoe ik mij nu weer voel, ben ik Joëlle heel erg dankbaar.”

Annet: “Tijdens een heel moeilijke en pijnlijke scheiding heeft Joëlle me geholpen weer vaste grond onder mijn voeten te krijgen. Ze heeft me het verschil tussen compassie en meelijden laten inzien en me een helderder beeld gegeven over mezelf, mijn overtuigingen en denkpatronen en hoe contraproductief die soms waren.
Ik heb leren accepteren dat de snelste en beste weg in een moeilijke en pijnlijke levensfase acceptatie is, van het hier en nu, maar ook van mijn emoties en hoe ik tijdens een verdrietige en stressvolle periode het beste voor mezelf kan zorgen. Loslaten van oude gewoontes en overtuigingen was lastig maar ze heeft me er met veel geduld, compassie, professionaliteit en betrokkenheid doorheen geholpen. Ik ga vol vertrouwen, met veel meer zelfinzicht, een nieuwe fase tegemoet.”

Simone: “Joëlle straalt een enorme rust en warmte uit. Het zorgt ervoor dat ik me als cliënt heel veilig voelde bij haar. Naast fijne gesprekken hebben we ook verschillende oefeningen gedaan. Deze gaven me dieper inzicht in mezelf, daar profiteer ik nog steeds van. Ik had het gevoel dat Joelle er tijdens de sessies helemaal voor me was. De sessies leken als vanzelf te gaan, intuïtief, heel bijzonder.”

Nynke: “Ik heb de gesprekken met Joëlle als zeer warm, veilig en bijzonder ervaren. Met behulp van Joëlle heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Op een prettige, betrokken en rustige manier heeft ze mij nieuwe inzichten gegeven en ben ik in beweging gekomen.  Haar persoonlijke en intuitieve benadering maakte dat ik mij gehoord en gezien voelde en hoewel het af en toe confronterend was, kan ik alleen maar zeggen dat ik heel veel zelfbewuster en rijker verder kan gaan!”

Roos: “Ik ben begeleid door Joëlle en haar betrokkenheid was hartverwarmend. Ook de rust die ze uitstraalde en de oprechtheid waarmee ze me wilde helpen vond ik heel fijn. Ik heb met veel plezier samen met haar aan de sessies gewerkt en heb ook veel gehad aan de gesprekken met haar. Dat heeft me echt goed gedaan. Waarvoor heel hartelijk dank!”

Nicole: “Door mijn scheiding kwam ik in contact met Joëlle. In deze fase had ik geen betere persoon kunnen treffen. Ze was een luisterend oor en wist, als een gids in de ‘jungle’ van mijn gedachten en emoties, steeds de juiste snaar te raken. En dat op een heel natuurlijke en rustgevende manier. Maar bovenal liet ze me bij mijn gevoel komen en erbij stilstaan. Ik heb veel goede inzichten opgedaan die me stap voor stap verder hielpen.
Joëlle, nogmaals bedankt.”

Patrick: “Ik ben de steun van Joëlle gaan zoeken op het moment van een zware relatiecrisis. Haar rol is voor mij heel belangrijk is geweest om een zeer heftige periode door te komen. De bezoeken aan Joëlle waren een soort ankerpunten in de week. Om mijn verhaal te kunnen doen, maar ook om steeds weer heel bewust balans op te maken waar ik stond.

Joëlle werkt sterk intuïtief en dat moet bij je passen. Kracht ervan naar mij was dat zij haarfijn kon meeveren maar juist ook kon tegenveren als dat voor mij nodig was. Een schop onder mijn kont als ik teveel bleef hangen in mijn eigen gedoe; aandacht vragend voor mijn gevoel als ik juist te snel de voorwaartse beweging wilde maken. Dúrven voelen, ook als dat gevoel gewoon zwaar klote is. Joëlle is voor mij een fijn mens en een mooi psych.”

Mieke: ” Ik ben heel snel begonnen met de rouwverwerking van mijn man Bertus en eigenlijk voor het overlijden was ik al met je aan het mailen “ hoe dat rouwen werkt”. Het leek me zo eng, een weduwe te zijn, zo pijnlijk, zo eenzaam alleen in mijn huisje. Jij hebt me doen inzien dat er geen recept is voor rouwen en dat huilen “vanzelf” weer stopt ook al denk je ik heb zoveel verdriet “ als ik nu ga huilen dan stopt het niet meer”.

Ik heb nu het leven NA Bertus, dat is een goed leven, ik doe veel, sport veel, geniet van alles wat ik doe, ik leef intens en merk dat ik veel dingen heb overgenomen van Bertus, dus m.a.w. ik heb veel geleerd van hem en ik weet dat hij me “ziet” en trots is op hoe veel ik doe en hoe leuk ik het eigenlijk toch al weer heb. Hij zal trots zijn dat ik goed thuis kan blijven, blij ben met mijn huis en niet blijf hangen in het verdriet.

Bedankt voor alle hulp die je me in het begin in de moeilijke tijd na het overlijden gegeven hebt, ik kon het door jouw hulp heel snel zelf weer. Ik ben niet in een gat gevallen, heb geen vreselijke rot dagen gehad, hooguit momenten waarin ik verschrikkelijk verdrietig was. Ik heb leren kijken naar mezelf zodat ik heb kunnen rouwen en nog steeds kan rouwen op de manier die gewoon bij me hoort.”

Daniël: “Ik ben zeer tevreden over de begeleiding door Joëlle. Met haar heb ik gedurende de sessies een goede band opgebouwd en ik was zeer ingenomen met haar ingetogen en integere professionaliteit. Voortdurende oprechte aandacht voor mij en mijn ervaringen tijdens en terugkijkend op de sessies.”

Marieke & Harry: “Ik wil je even laten weten hoe het met ons gaat.
Het gaat heel goed met ons. Natuurlijk zijn er nog weleens strubbelingen. Maar deze komen steeds minder frequent voor. En ook zijn ze veel minder heftig en van korte duur. Misschien is het ook een Utopie om te denken dat het nooit meer zal voorkomen. Je zult je wel afvragen wat er dan goed gaat en hoe dat komt. Het zal je niet verbazen dat jouw aandeel hierin groot is. Zoals je weet reageerde ik meestal op Marieke door niet te reageren. Of ik was alweer bezig om een oplossing te bedenken. Ik weet allang dat de vrouw veelal reageert uit de emotie en de man uit de ratio. Ik kon alleen niets met deze kennis.

Jij hebt mij in ieder geval geleerd dat het niet gaat om wat Marieke op dat moment zegt, maar dat er dieper liggende gedachte is waarom zij dit zegt, of omdat ze op dat moment steun of aandacht nodig heeft, of even een klankbord. De boodschap nam ik te vaak te letterlijk. Het doorvragen is belangrijk, vaak niet a la minuut. Wat voor mij nog weleens een valkuil is.
Ook heb ik geleerd om niet van mijzelf uit te gaan. Een voorbeeld: Als er iets is voorgevallen dan hoeft Marieke van mij geen “Sorry” zeggen. Ik ben dan allang weer blij dat het weer goed is. Niet wetende dat in het omgekeerde geval voor Marieke heel belangrijk is dat er wel “Sorry” gezegd wordt. Marieke is in ieder geval een stuk rustiger in haar reacties geworden.
We zijn je zeer dankbaar dat je ons op de goede weg hebt weten te brengen.

Ik moest voor mijn werk naar Bonaire. We hadden besloten dat we een week eerder met z’n tweeën zouden gaan. Het was voor het eerst in twintig jaar dat we zonder de kinderen op vakantie zijn gegaan.  Dit is wel zo’n fantastische week geweest. Het was zeer moeilijk om na deze week afscheid van elkaar te nemen. We zijn een stuk dichter naar elkaar toegegroeid. Het voelt alsof het dieper en intenser is geworden.
Nogmaals, onze hartelijke dank.”

Maycke: “Ongeveer 6 keer ben ik bij Joëlle in Almere geweest. Bij de intake deed ik mijn verhaal en het klikte gelijk. Zelf ben ik nooit  een voorstander geweest van een psycholoog of coach, ik vond het overbodig. Ik had mijn vrienden om tegen aan te spuien of om adviezen te vragen, niet een psycholoog. Omdat ik beduidend meer last kreeg van de bekende faalangst heb ik toch maar stappen ondernomen. Achteraf zeg ik “had ik dat maar eerder gedaan”. Het was een verademing om met Joëlle te praten. Voor mij, de eerste echte persoon die me niet belachelijk maakte om mijn angsten of me gelijk vertelde dat ik me niet aan moest stellen. Ik ben al, zolang als ik leef aan het vechten tegen de faalangst en op een gegeven moment vergeet je waar je ooit begon.

Joëlle heeft me geleerd stil te staan bij de eerder geboekte resultaten, dat ik trots op mijzelf mag zijn en dat zij mij ziet als een assertief persoon. Ik keek uit naar de gesprekken, ik vond het gezellig en voelde dat het wel degelijk effect heeft om er met een ‘outsider’ te praten, een proffecional. Met opgeheven hoofd ging ik weer weg en ging ik aan de slag met de adviezen die Joëlle me gaf. Mijn omgeving zegt me haast niet meer te herkennen, ik ben assertief geworden en ervaar dit zelf ook zo. Ik ga dit volhouden en blijf dicht bij mezelf staan en ik weet, dat ik altijd bij Joëlle terecht kan.

Ik ben je heel erg dankbaar Joëlle. Eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht er zo positief over te zijn! Mensen zien me stralen en zeggen dat ook, erg leuk altijd! Klinkt gek maar ik ben in centimeters langer geworden! Hoewel niet echt ‘langer’, maar ik voel me zelfverzekerd en loop daarom recht op! Ik ben er dus geestelijk én lichamelijk op vooruit gegaan! En ik slaap de laatste tijd heerlijk!

Kortom, Joëlle, heel erg bedankt!”

Christiaan: “Ik heb Joëlle mogen ervaren als een betrokken psychologe, die in staat is naast je te staan en met je mee te lopen. Ze is een warme empatische vrouw die vanuit diverse invalshoeken je probeert te helpen. Ze is een goede luisteraar en onthoudt heel veel. Ik voel me als mens door haar gezien en gerespecteerd. Ze is op haar gebied erg kundig en haar diversiteit maakt haar zeer bijzonder. Daarnaast biedt ze voldoende handvaten waarmee je thuis aan de slag kunt.”

Arthur: “De juiste psycholoog vinden lijkt een hele opgave. Een zoektocht op internet ligt in het verschiet maar na het lezen van de website van Joëlle is verder speuren niet nodig. Joëlle is zoals ze zich presenteert: persoonlijk, betrokken en soms confronterend. Dankzij haar deskundigheid en intuïtie vindt zij voor iedere cliënt een eigen passende behandeling. Bij Joëlle ben je niet de zoveelste casus in een klinisch protocol en dat is een goede basis voor een succesvolle therapie. Ik kan nu een volgende stap in mijn leven maken en daar ben ik Joëlle dankbaar voor.”

Sarah en Joost: “Toen we op het punt stonden om uit elkaar te gaan, hebben we hulp gezocht bij Joëlle. Onze insteek was om eruit te komen en als dat niet zou lukken, wilden we elkaar in ieder geval begrijpen, zodat we met een goed gevoel ieder ons eigen weg konden gaan. Dat laatste is uiteindelijk gebeurd. Ondanks de negatieve uitkomst, hebben wij veel gehad aan de gesprekken met Joëlle. Ze gaf ons kracht en inzicht. Gedurende het traject liepen we geregeld tegen dingen aan waar we samen niet uitkwamen, Joëlle hielp ons dan weer op weg.”