Werkwijze

Als je je kunt ontspannen in verwarring
zul je helderheid vinden.
Als je je kunt ontspannen in onzekerheid,
zul je zekerheid vinden.
Als je je kunt ontspannen in kwetsbaarheid,
zul je kracht vinden.
Als je je kunt ontspannen in onrust,
zul je vrede vinden.

Hoe werk ik?

Mijn werkwijze kan ik omschrijven als cliëntgericht, inzichtgevend, lichaamsgericht en intuïtief. Ik werk met zoals ik het noem professionele intuïtie; met een gereedschapskist vol met tools in mijn achterhoofd voel ik wat nodig is. Protocollen voor behandeling gebruik ik vrijwel niet, ik kies er liever voor om bij ieder mens persoonlijk aan te sluiten. Cliënten ervaren dit vaak als warm en voelen zich gezien en begrepen.

Zelfonderzoek

Zelfonderzoek maakt dat je bewuster wordt van je eigen valkuilen, angsten, weerstanden en automatische gedachten en patronen. Met iemand aan je zijde die met je meedenkt, -voelt en -leeft is dat een stuk makkelijker vorm te geven. Met een lach en een traan… Zo leer je jezelf en je blinde vlekken beter kennen, door samen licht te laten schijnen op dat wat in het donker staat.

Durven voelen

Belangrijk is dat je gaat durven voelen wat er zich aandient. We stuiten vaak op verzet in onszelf als we iets voelen wat niet prettig is zoals angst, verdriet of boosheid. We willen ons allemaal toch alleen maar goed voelen? Maar juist doordát je je boosheid, pijn en angst er laat zijn en een plaats geeft komt er meer ruimte voor ontspanning en inzicht, waardoor je je vaak beter gaat voelen.